10 Kasım 2009 Salı

mustafa kemale mektup..!!

Sn. Mustafa Kemal ATATÜRK'e

paşam nasılsın ?
sinan ben..tanımassın sen ama şöyle anlatim sen gözlerini kapatıp, nefesini kesip ,dünyayla wedalaştıktan tam 44 sene sonra tanıştım ben dünyayla..sen çooktan bırakıp gitmiştin..ee bayram değil seyran değil niye bana mektup yazıyosun diceksin haklısında ama paşam bugün senin üzerine çok konuştum ben çok tartıştım önce sayende tanımadığım insanlarla tartıştım sebep sendin..ben 10 kasım 2009 tarihindeyim şu anda yani senin hayatla wedalaşıp gittiğin günden bugüne 71 sene sonrası..bizde bi adet war paşam senin bırakıp gidişinin yıldönümlerinde tamda 09,05 te ayağa kalkarız biz,kornalara basarız filan filan..bende bugün motordaydım üsküdardan eminönüne gitmek üzere 09,00 motoruna bindim..09,05 te sirenler çalmaya başladı herkes ayaklandı bense kalkmadım paşam oturdum ,öylece oturdum ,ayaklarımı indirdim.kitabımı kapattım we düşündüm seni..o esnada herkes nefretle beni süzüyordu paşam akıllarından geçirdiklerini az çok tahmin edebiliyorum peki niye mi kalkmadım ?yapma paşam dur sende suçlama beni..kalkmamamın wardı sebebi illaki..paşam allah aşkına sen söyle saygı dediğin şey ayağa kalkmakmı..allahını sewersen söyle paşam; sen senin için ayağa kalkmamı mı isterdin yoksa senin düşüncelerini anlamamı mı ,senin hedeflerine koşmamı mı , senin emanetlerine sahip çıkmamı mı ??
  açık konuşucam paşam üzülsende benim günahım yok hep doğruyu söyledim şimdiye kadar hiç çekinmedim..hani bugün o motorda ayaga kalkanla war ya paşam heh o ayağa kalkanların bi çoğu senin kim olduğundan habersizlerdi paşam senin hakkında hiç bi bilgiye sahip değillerdi ne ilkelerini bilirler ne inkilaplarını ne hedeflerinin peşindeler, nede bıraktıklarını koruyorlar paşam !! e niyemi ayağa kalktılar ?? valla paşam bende orasını anlamıyorum..anlayınca yine yazarım paşam söz bak..
   yok yok merak etme ayağa kalkmadığım için kimse üstüme yürümedi herkes dik dik baktı ve sadece 60 lı yaşlarda bi çift  kitabıma baktılar elimdeki ..ikiside eğilerek sonra yürüyerek gittiler sonra bende peşlerine takıldım..
--pardon kitabıma özenle neden baktığınızı sorabilirmiyim..
--ayağa neden kalkmadıgını merak ettim
--ben mustafa kemale saygımı 1 dakikalık bi ayağa kalkmayla göstermem efendim..
--o niyeymiş
--babanız yaşıyormu??
--hayır vefat ettii.
--peki vefat ettiği tarih saatte ayaga kalkıyormusunuz efendim.
--onla bunun alakası yok
--eğer ben bi saygısızlık ettiysem siz bayagı ediyorsunuz efendim ama emin olun en az sizin kadar saygı we sewgi duyuyorum kendisine haddimi aşıyorsam kusuruma bakmayın ama eğer mustafa kemale saygı duymayı istiyorsanız torunlarınıza atatürkün kaç yılında doğdugundan ziyade neler yaptıgını neler yapmak istediğini nasıl yaptıgını we neler bıraktıgını anlatın, ayaklarıyla değil kalbiyle saygı duymasını sağlayın bence o halde daha mutlu olur yattığı yerden şimdi iyi günler..

    öylece bırakıp gittim onları..vaziyet we ahwali soruyorsan paşam ayakla duyulan saygıdan pek bi farkımız yok eskiden manşetlerdeydin tam sayfaydın bugünlerde sürmanşettesin paşam, orta sayfalara dogru haberlerin war.. sana saygı ilanı weren beş firmadan birinin sloganı today toyota tomorrow toyota mesela..yani sewiyoruz ama yalandan mı dogrudan mı sen bil artık paşam..walla kurdugun meclisi sorucak olursan gayet ii paşam bıraktıgın gipi diil o koltuklar filan bi değiştiki sorma hepsi deriden oturdumu kalkasın gelmez ama içerdekileri anlatsammı anlatmasammı düşünüyorum..oldu olucak anlatim paşam mecliste demokratik toplum partisi war mesela grup başkanı ahmet tüktü en son..dur paşam hemen gururlanma  o soyadı türk olan idiyotun soyadındaki gururlu kelimeye takılma hemen, o adı türk kendinin ne oldugu belli olmayan yaratık senin watanına göz dikmiş apoya sayın diyen ,uğruna ölürüm diyen bi adam..apo mu kim offf paşamm offffff nerden başlasam apo da bu ülkenin topraklarında orduyla çatışan üç beş çapulcunun başı...dur üzülme hemen hapiste o..yakaladık yani imralıya koyduk twsi  filan war 4 öğün yemek gazetesi kitapları herşeyi tastamam sıkıştırdık hücreye..ya war ordumuz tabiki war paşam ama bu aralar pek müsait değil onlar ıslak imzayla, türbanla filan uğraşıyor onlar..ıslak imzayı sana nasıl anlatim paşam ergenekon diye bişey war ..yok paşam yok o senin bildiğin ergenekon owasında kazanılan destanla alakası yok bunun..en iyisi bunu hiç sorma çünkü anlatamam.çünkü bende anlamadım..nasıl mı anlamadım 70 milyon kişi anlamadı ben nasıl anlıyim paşam..

efendim paşam ??
he yaşımı soruyosun 27 yaşındayım paşam..e ne mi yapıyorum bu durumda yok be paşam ne işim olur benim bunlarla bugün canım ailem yarın aşk-ı memnu öbür gün unutulmaz filan onları serediorum..tw dizisi paşam bunlar birinde amcasının karısını şaapan bi gencin ötekinde karısının kızkardeşini şaapan bi gencin ötekinde bilmemkimi şaapan bi gencin hikayesini serediyoruz yani...
.
ekonomi he onu soruyosan ordada durum yukardakiler  gipi..mal satmak için yırtınıyoruz sonra çek almakiçin yırtınıyoruz sonra wadesi gelince adama ulaşmakiçin adama ulaşmak için yırtınıyoruz sonra ulaşınca 365 gün istanbulda olan adamın konyada oldugunu öğreniyoruz e neyse diyip tarih alıyoruz paşam sonra o tarih gelincede cenazesi oldugunu  öğreniyoruz sonra gene bekliyoruz paşam..çek mi ne? paşam be kaçıncı dewirdeyiz çek dediğim malı alıp 120 gün sonra ödemek için werilen bi kağıt parçası..yok be paşam ne güweni ne sözü o senin zamanındaydı..

niyemi hep w ile yazıyorum v leri?? ya paşam eskidendi o 29 harf  biz çok ilerledik artık we ler x ler q ler hawada by lar slm lar okeylerle çarpışıyor..


yetermi bu kadarı yeter mi tamam paşam sen nasıl istersen..aslında yazıcak 300 paragrafım daha war paşam ama korkma hepsi bu kadar kötü diil türkbükünde bisürü beach açıldı eda taşpınarla nurettin hasman ayrıldı onları daha sonra anlatırım paşam..

sorucak olursan eğer söliyim senin zamanında yaşamayı istermiydim bilmiyorum ama senin benim zamanıma gelmeni isterdim paşam..


                                                                                                                            saygılarımla
                                                71, yıldönümünde senin için ayağa kalkmayacak kadar saygısız askerin sinan

2 yorum:

  1. Sinan,

    Çok sevdim yazını..ama ben yine de saygı duruşunda durdum..etrafımdaki herkese nefesim yettiğince Atatürk devrim ve ilkelerini anlattığım gibi..1 dakikamı vermememeyi de hiç düşünmeyeceğim Paşama..kimlere neler için vermiyorum ama değil mi?

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler tanya..
    ama bakış açısı farkı sanırım..öyleki hiçbir anneler gününde hediye almadım ben anneme ama her gittiğim yerden alakasız zamanlarda bir hediye aldım ama o anneler gününde inat ettim almadım aynen sewgililer gününde sewgilime hediye asla almadıgım gipi (ki sorsan sewgilinmi war diye yoook ama olsun olmasada almıyorum =)..10 kasımda da saygı duruşuna geçmiyorum kendime göre haklıca sebeplerim war illaki..
    çok öptüm...

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails